Λινγκουίνι με σκόρδο και παρμεζάνα

    Μοιραστείτε το:

Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά.

Υλικά
1 πακέτο λινγκουίνι ή σπαγγέτι
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 λεμόνια ξύσμα και χυμός
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
100ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε και βράζετε τα λινγκουίνι μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους.

Βήμα 2

Στο μεταξύ αναμιγνύετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 3

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και κρατάτε λίγο από το νερό τους. Ξαναρίχνετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέτετε τη σάλτσα λεμονιού και ανακατεύετε καλά πάνω στη φωτιά.

Βήμα 4

Προσθέτετε και λίγο από το νερό που κρατήσατε για να γίνει πιο μελάτη η σάλτσα. Τέλος προσθέτετε τον περισσότερο μαϊντανό και ανακατεύετε ξανά. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, γαρνίροντας με λίγο επιπλέον μαϊντανό και παρμεζάνα.

 


Το διαβάσαμε στο: tro-ma-ktiko.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα