Ζυμαρικών
Λινγκουίνι με σκόρδο και παρμεζάνα
Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά.
Υλικά
1 πακέτο λινγκουίνι ή σπαγγέτι
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 λεμόνια ξύσμα και χυμός
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
100ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε και βράζετε τα λινγκουίνι μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους.
Βήμα 2
Στο μεταξύ αναμιγνύετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 3
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και κρατάτε λίγο από το νερό τους. Ξαναρίχνετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέτετε τη σάλτσα λεμονιού και ανακατεύετε καλά πάνω στη φωτιά.
Βήμα 4
Προσθέτετε και λίγο από το νερό που κρατήσατε για να γίνει πιο μελάτη η σάλτσα. Τέλος προσθέτετε τον περισσότερο μαϊντανό και ανακατεύετε ξανά. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, γαρνίροντας με λίγο επιπλέον μαϊντανό και παρμεζάνα.
Το διαβάσαμε στο: tro-ma-ktiko.gr