
Το στρούντελ, με γερμανικές ρίζες, είναι μια πολύ νόστιμη επιλογή που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια!
Υλικά:
-3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
-300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-1 κρεμμύδι
-1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-450 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
-¼ κούπας μαϊντανό
-2 κούπες κίτρινα τριμμένα τυριά
-2 αυγά
-10 φύλλα κρούστας για πίτα
Εκτέλεση:
-Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια ώστε να μαλακώσουν για περίπου 5’ σε μέτρια φωτιά.
-Ύστερα ρίχνουμε και τον κιμά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα για άλλα 5’.
-Αποσύρουμε από την φωτιά.
-Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
-Σε μια επιφάνεια στρώνουμε τα 5 φύλλα και τα αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
-Στην μια άκρη του φύλλου βάζουμε κατά μήκος το μισό μίγμα. Διπλώνουμε τις άκρες και ύστερα τυλίγουμε.
-Με το υπόλοιπο μίγμα φτιάχνουμε ακόμα ένα στρούντελ.
-Τοποθετούμε τα ρολά σ' ένα ταψί και χαράζουμε λοξά την επιφάνεια.
-Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30-35’ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Σερβίρουμε τα στρούντελ ζεστά. Διάρκεια: 1 ώρα & 30 λεπτά. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Πηγή:www.lovecooking.gr