Κρέατος και κύριου πιάτου
Κοτόπουλο φούρνου με αρακά
Πολύ νόστιμο και χωρίς περιττά λιπαρά, το κοτόπουλο στο φούρνο με πράσο, αρακά και άρωμα από μανταρίνι!
ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
-2 κομμάτια κοτόπουλο (περίπου 110 γρ. το κάθε ένα)
-1 πράσο
-1 φλ. αρακά
-χυμό από 1/2 λεμόνι
-χυμό από 1 μανταρίνι
-1 κ.γ ελαιόλαδο
-1 κ.γ μουστάρδα
-αλάτι, πιπέρι
-2 φύλλα δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μουστάρδα, το χυμό από το λεμόνι και το μανταρίνι και το ελαιόλαδο.
-Κόβουμε το πράσο σε λωρίδες και ρίχνουμε τις λωρίδες σε ένα πυρέξ ή γάστρα.
-Πάνω από το πράσο τοποθετούμε το κοτόπουλο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
-Τοποθετούμε και τα φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
-Στο πλάι του πυρέξ ρίχνουμε περίπου μισό ποτήρι νερό.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Όταν πάρει χρώμα εξωτερικά το κοτόπουλο σκεπάζουμε το ταψί.
-Ρίχνουμε τον αρακά κάτω από το σχεδόν ψημένο κοτόπουλο και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
-Στη συνέχεια σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μας μέσα μέχρι να σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή:.athlisis.gr