Κοτόπουλο με λαχανικά και μηλόξυδο

    Μοιραστείτε το:

Το κοτόπουλο μαγειρεμένο με μηλόξυδο, στη γάστρα ή σε απλό ταψί, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο με ξεχωριστή γεύση, που θα ενθουσιάσει όσους το δοκιμάσουν.

Υλικά:
-1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
-ρίγανη
-4 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
-1 πράσο κομμένο σε χονδρές ροδέλες
-4 μεγάλα καρότα χονδροκομμένα
-4 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κύβους
-3 κουτ. ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-3/4 ποτηριού κρασιού μηλόξυδο
-300 ml νερό
-2 φύλλα δάφνης
-1 μεγάλη κουταλιά κορν φλάουρ
-100 ml κρέμα γάλακτος (3% λιπαρά)

Εκτέλεση:
-Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος ή γάστρα.
-Περιχύνετε με το ξύδι και το νερό, προσθέτετε την ρίγανη και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε στον προθερμασμένο φούρνο, χωρίς να το σκεπάσετε. Ψήνετε για 30 λεπτά στους 220°.
-Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με την κρέμα γάλακτος, ώσπου να γίνει απαλό μείγμα και προσθέτετε στο σκεύος με το κοτόπουλο. Σκορπάτε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου τα λαχανικά.
-Σκεπάζετε το φαγήτο με αλουμινόχαρτο αν δεν χρησιμοποιήσετε γάστρα και ψήνετε για 30 - 40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν το κοτόπουλο με τα λαχανικά. Μεταφέρετε σε ατομικά πιάτα και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή:pontos-news

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.