Από τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, το μοσχάρι με φασολάκια, συνδυάζει το λαδερό φαγητό με κρέας. Η συνταγή γίνεται και με αρνάκι ή κατσικάκι.
Προετοιμασία: 10 λεπτά. Μαγείρεμα: 1 ώρα και 20 λεπτά. Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά
Συνταγή για: 6 μερίδες
Υλικά συνταγής:
-Κομμένο μερίδες μοσχάρι: 1000 - 1200 γρ.
-Φασολάκια πράσινα: 1000 γρ.
-Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 800 γρ.
-Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο
-Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 - 3 σκελίδες
-Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
-Αλάτι, πιπέρι: Όσο σας αρέσει
-Ζάχαρη: 1 πρέζα
-Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 3 - 4 κουταλιές
Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας ολόγυρα. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαραίνετε κι αυτά.
2. Προσθέτετε τη ντομάτα, σκεπάζετε και σιγοβράζετε το φαγητό, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας (αλλά να μην είναι εντελώς έτοιμο). Σε όλο το διάστημα ελέγχεται για νερό και αν χρειαστεί προσθέτετε.
3. Προσθέτετε τα φασολάκια, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και λίγη ζάχαρη, ξανασκεπάζετε και συνεχίζετε μέχρι να βράσουν και τα φασολάκια. Προσθέτετε το μαϊντανό, βράζετε για 1 - 2 λεπτά ακόμη και κατεβάζετε από τη φωτιά.
4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Ταιριάζει με φέτα και τηγανιτές πατατούλες.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Πηγή:radicio