Κρέατος και κύριου πιάτου
Αρνί ψητό της κατσαρόλας
Ένα κλασικό πιάτο, με μυρωδιές και αναμνήσεις, απ' τα παιδικά μας χρόνια.
Υλικά (Μερίδες: 6):
-1½ κιλό αρνάκι, ή κατσικάκι
-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-¾ ποτηριού του κρασιού ελαιόλαδο
-1 λεμόνι (το χυμό του)
-1 κ. γλ. κοφτό κορν φλάουαρ
-λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
-Αλάτι και πιπέρι
-2 ποτήρια του νερού, νερό και 1/2 ποτήρι κρασί άσπρο
Εκτέλεση:
-Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε.
-Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
-Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3' ακόμα.
-Τότε το σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και 2 ποτήρια νερό.
-Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας, προσέχοντας μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.
-Πριν το τέλος, διαλύουμε το κορν φλάουαρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό μαζί με το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει και να χυλώσει η σάλτσα.
Η επιτυχία του φαγητού είναι να μην έχει πολλά υγρά. Συνοδέψτε το με ριζότο, ή με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή:faghta-giagias