Το σοφρίτο, η γιαγιά το έκανε στο τσουκάλι (πήλινη κατσαρόλα). Εμείς τσουκάλι δεν έχουμε, οπότε θα χρησιμοποιήσουμε τις κατσαρόλες μας για να φτιάξουμε το σοφρίτο της γιαγιάς. Είναι πολύ νόστιμο και εύκολο.
Τι θα χρειαστούμε για το σοφρίτο της γιαγιάς
-1 κιλο κιλότο μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες
-1 φλ. τσαγιού λάδι
-1 φλυτζάνι αλεύρι
-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 φλ. καφέ ξύδι
-1 φλ. καφέ άσπρο κρασί
-4 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κιλο πατάτες κομμένες σε ρόδες
-αλάτι – πιπέρι
Πως φτιάχνουμε το σοφρίτο της γιαγιάς
-Καταρχήν αλατοπιπερώνετε το κρέας στο παγκο της κουζίνας.
-Ετοιμάζετε το λάδι στο τηγάνι και δίπλα την κατσαρόλα σας.
-Σε ένα μπολάκι ψιλοκόβετε το μαϊντανό και ανακατεύετε με αλατοπίπερο.
-Αλευρώνετε τα κομμάτια του κρέατος καλά.
-Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
-Μέχρι να τηγανιστεί το κρέας, βάζετε στην κατσαρόλα μια στρώση με πατάτες όπως κάνετε στον μουσακά και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.
-Τοποθετείτε στη συνέχεια μια στρώση από το κρέας πάνω στις πατάτες και πασπαλίζετε ξανά με μαϊντανό.
-Συνεχίζετε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας με τις εναλλάξ στρώσεις από πατάτες και κρέας.
-Στο λάδι του τηγανιού τσιγαρίζετε λίγο το σκόρδο, το σβήνετε με το ξύδι και βάζετε και αυτό στην κατσαρόλα.
-Προσθέτετε νερό να σκεπάσει το φαί και βάζετε την κατσαρόλα στο μάτι να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με λίγο πυχτό ζουμάκι. Δεν ανακατεύετε ποτέ με κουτάλα, μόνο κουνάτε την κατσαρόλα δεξιά και αριστερά να μην κολλήσει το φαί.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: Βασισμένο σε άρθρο από το sheblogs