Πολύ νόστιμο και υγιεινό φαγητό το πλώφ. Ας δούμε της Ρώσικης προέλευσης, συνταγή.
Συστατικά:
-1 κιλό κρέας ψαχνό (χοιρινό ή μοσχάρι ή αρνί)
-4-5 καρότα
-4 κρεμμύδια ξερά
-3 σκελίδες σκόρδο
-3 ποτήρια ρύζι γλασέ
-3 ποτήρια νερό
-1 ποτήρι λάδι
-αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 4-6.
Εκτέλεση:
-Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας και το βάζουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό να το ξαφρίσουμε.
-Στη συνέχεια χύνουμε το πρώτο νερό προσθέτουμε φρέσκο και βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.
-Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια σοτέζα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
-Μετά προσθέτουμε το κρέας να σοταριστεί και τα καρότα κομμένα ζουλιέν (μακρόστενες λωρίδες).
-Αφού μαλακώσουν ελαφρά τα καρότα έχει ξανθύνει το κρεμμύδι ρίχνουμε το ρύζι και μπίγουμε τις σκελίδες του σκόρδου στο ρύζι.
-Πατάμε ελαφρά το ρύζι με τη κουτάλα να σκεπάσει το κρέας και προσθέτουμε το νερό χωρίς να ανακατέψουμε.
-Αφού απορροφηθεί το πολύ νερό σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου.
Το πλωφ είναι έτοιμο να σερβιριστεί! Προσθέστε λίγο καυτερό πιπέρι αλλά πιο δυνατή γεύση!!
Καλή επιτυχία!
Πηγή: fooddaily