Οι μαρουλοντολμάδες, βασίζονται στην ίδια λογική με τους λαχανοντολμάδες, έχουν όμως κάποια μυστικά για να σας πετύχουν. Πρώτα απ’ όλα, τα φύλλα του μαρουλιού είναι πολύ πιο ευαίσθητα από του λάχανου. Γι αυτό χρειάζονται πολύ λιγότερο χρόνο να τα ζεματίσουμε για να μαλακώσουν και να μπορέσουμε να τα τυλίξουμε. Όταν ζεματάμε τα μαρουλόφυλλα, τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με την ίδια φορά όλα, αλλιώς μετά θα μας δυσκολέψουν να τα ξεχωρίσουμε εύκολα. Τα φύλλα που θα διαλέξουμε πρέπει να είναι μεγαλούτσικα, προτιμάμε δηλαδή τα εξωτερικά φύλλα. Οι μαρουλο-καρδούλες και τα πιο μέσα φύλλα κάνουν ωραιότατες σαλάτες, δεν είναι όμως κατάλληλα για ντολμάδες.
Οι ποσότητες των υλικών είναι για αρκετούς ντολμάδες, προσαρμόστε εσείς τις ποσότητες ανάλογα με το πόσα μαρουλόφυλλα θα χρησιμοποιήσετε.
Διαβάστε περισσότερα .....syntageskardias.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης: Σφουγγάτο με μαρούλι