Κρέατος και κύριου πιάτου
Συνταγές από την Μικρά Ασία: Μοσχάρι ψητό κατσαρόλας
Η συνταγή αυτή για μοσχάρι ψητό κατσαρόλας, θα γίνει η αγαπημένη σας για κρασάκι με φίλους. Δοκιμάστε την, είναι εύκολη και νοστιμότατη!
Υλικά:
-1 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι (κατά προτίμηση)
-1 ξύλο κανέλας
-9-10 μπαχαράκια
-2 λεμόνια μικρά
-3-4 σταγόνες ταμπάσκο πράσινο
-ρίγανη
-λίγο θυμάρι
-αλάτι
-πιπέρι
-λάδι
Σερβίρει 8 άτομα
Εκτέλεση:
-Σωτάρουμε τό κρέας στο καυτό λάδι, από όλες τις μεριές, για να κρατήσει τα υγρά του και να γίνει μαλακό.
-Σβήνουμε με τον χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά.
-Σκεπάζουμε το κρέας με νερό και κλείνουμε την χύτρα ταχύτητας για 50 λεπτά περίπου (αν δεν έχουμε χύτρα, σε απλή κατσαρόλα για περισσότερη ώρα).
-Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε λίγο να δέσει το ζουμάκι, 4-5 λεπτά.
-Τηγανίζουμε πατάτες κομμένες φαρδιές.
Σερβίρουμε το ψητό πάνω στις πατάτες (αφού τις αλατίσουμε πρώτα). Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το ζουμάκι στό κάθε πιάτο (απαραίτητα), σερβίρουμε και καλή όρεξη!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
-Τις πατάτες σε αυτό το φαγητό τις κόβουμε χοντρές, όχι φέτες, ούτε ψιλές όπως συνήθως, και όταν είναι χωριστές, τις σερβίρω με κεφαλοτύρι τριμμένο και με ρίγανη.
Διαβάστε και άλλες: Συνταγές από την Μικρά Ασία
Πηγή: sintagespareas.gr