Κρέατος και κύριου πιάτου
Συνταγές από την Μικρά Ασία: Κεφτεδάκια
Πολύ εύκολη συνταγή για νόστιμα κεφτεδάκια!
Τι χρειαζόμαστε :
-1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
-1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
-1 φέτα, παχειά, ψωμί (ψύχα καλύτερα, από μπαγιάτικο ψωμί, περίπου δύο χούφτες)
-2 αυγά
-1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτάλι σούπας κοφτό αλάτι
-1/2 κουτάλι σούπας κοφτό μαυροπίπερο
-1 κουτάλι σούπας κοφτό ρίγανη
-δυο, τρεις σταγόνες ξύδι
Σερβίρει 50 κεφτεδάκια
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνετε.
Το μυστικό για αφράτους κεφτέδες είναι:
1) Ζύμωμα περίπου για 10 λεπτά αλλά όχι όπως το ζύμωμα ζύμης αλλά όπως βάζετε τα δάχτυλά σας στην άμμο! συνεχόμενο τέτοιο ζύμωμα.
2) Όταν πλάθετε τα κεφτεδάκια θέλει και εκεί έναν χρόνο πλασίματος (μετρήστε μέχρι τα 15 καθώς πλάθετε το κεφτεδάκι ανάμεσα στα δάκτυλά σας
3) Βάλτε τα στο ψυγείο πρίν τα τηγανίσετε για να δέσουν τα υλικά
4) Καλό επίσης είναι να μην είναι πολύ μεγάλα τα κεφτεδάκια.
Συμβουλή: μπορείτε να αγοράσετε τον κιμά της εβδομάδας, να τον ζυμώσετε, να πλάσετε τα κεφτεδάκια και να βάλετε στην κατάψυξη σε διαφορετικά δοχεία τα έτοιμα ζυμωμένα κεφτεδάκια για μελλοντικές χρήσεις!
Καλή σας όρεξη.
Διαβάστε και άλλες: Συνταγές από την Μικρά Ασία
Πηγή: sintagespareas.gr