Κρέατος και κύριου πιάτου
Κουνέλι λεμονάτο με θυμάρι και ρίγανη
Μία εύκολη συνταγή με αρωματικά βότανα
Υλικά:
-1 κουνέλι γύρω στα 1200 γρ
-2/3 ποτηριού ελαιόλαδο
-χυμός τριών λεμονιών
-1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
-1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκα ρίγανη
-αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε καλά το κουνέλι το κόβουμε σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε.
2. Μόλις κάψει το λάδι στην κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κουνέλι και από τις δύο μεριές για 5-7 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, τη ρίγανη, το χυμό των λεμονιών και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Αν κατά τη διάρκεια της βράσης έχει πιει το νερό του μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή: votanokipos.com