Είναι ένα άκρως καλοκαιρινό φαγητό το οποίο τρώγεται και παγωμένο. Απολαμβάνουμε με ένα μεγάλο κομμάτι φέτα και παγωμένη μπύρα. Είναι μία παραλλαγή στο κλασικό μπριάμ. Δοκιμάστε το.
Υλικά:
- 4-5 πατάτες
- 6-8 κολοκυθάκια
- 1-2 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες
- 1/2 ματζάκι δυόσμο
- 1/2 ματζάκι μαιντανό
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε για 6 λεπτά σε αλατισμένο νερό
2. Βάζουμε τις βάζουμε σε ένα ταψί, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, λίγη ρίγανη και προσθέτουμε αλάτι εφόσον χρειάζεται
3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και απλώνουμε πάνω από τις πατάτες
4. Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε από πάνω.Αλατοπιπερώνουμε
5. Ψιλοκόβουμε το μαιντανό και το δυόσμο και απλώνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια
6. Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες και τις βάζουμε πάνω από τα μυρωδικά.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ελαιόλαδο κατά βούληση
7.Ψήνουμε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
Καλή όρεξη!!!!
Πηγή: healthy-and-delicious-recipes.blogspot.com