Πατάτες ντοφινουάζ

    Μοιραστείτε το:

Παραδοσιακή συνταγή της Γαλλικής κουζίνας, για πατάτες με κρέμα γάλακτος. Πλούσια και αρωματική συνταγή που είναι ένα ωραίο γεύμα. Μπορεί να συνοδεύσει τέλεια ψητά κρέατα και πουλερικά.

Προετοιμασία: 20 λεπτά. Μαγείρεμα: 1 ώρα και 5 λεπτά. Συνταγή για: 6 μερίδες

Υλικά συνταγής:
-Πατάτες: 2 κιλά.
-Σκόρδο: 1 σκελίδα
-Βούτυρο: 80 γρ.
-Κρέμα γάλακτος: 2 κούπες
-Τριμμένη γραβιέρα: 300 γρ.
-Τριμμένο μοσχοκάρυδο: 1/2 κουταλάκι
-Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει

Οδηγίες:
1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε φέτες. Τις βράζετε ελαφρά σε αλατισμένο νερό ( 5 - 7 λεπτά) και τις στραγγίζετε.
2. Κόβετε στη μέση το σκόρδο και τρίβετε το ταψί που θα ψήσετε τις πατάτες. Βουτυρώνετε την βάση και τα τοιχώματα, πλούσια, με το βούτυρο.
3. Ανακατεύετε την κρέμα με το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Στρώνετε στο ταψί μια στρώση πατάτες. Από πάνω βάζετε κρέμα και πασπαλίζετε με τυρί. Στρώνετε κι άλλη στρώση πατάτες, κρέμα, τυρί κοκ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνετε με τυρί.
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

 

Πηγή: radicio.com

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.