Κρέατος και κύριου πιάτου
Κινέζικη πάπια με κορίανδρο
Υλικά
1 βιολογική πάπια
3-4 καρφιά γαρίφαλο, ψιλοκομμένα
Βούτυρο
Γαρίφαλα και πιπέρι (φρεσκοτριμμένα)
Ελαιόλαδο
1 φλιτζ. κρασί Μαδέρα
1 φλιτζ. σάκε
Λίγο mirin, λίγη ζάχαρη
Άφθονο τζίντζερ ψιλοκομμένο
2-3 σκ. σκόρδο, λιωμένες
2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
Σόγια σος
Φρέσκος κορίανδρος, ψιλοκομμένος
Φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Κόβουμε την πάπια σε 14 κομμάτια
(2 φτερά, 2 πόδια, 2 μπούτια καθένα στα δύο, τα 2 στήθη καθένα στα δύο, πλάτη στα 2).
Χωρίζουμε τη σάρκα από την πέτσα και απλώνουμε ανάμεσά τους το βούτυρο, μαλακό και αναμειγμένο με τα ψιλοκομμένα γαρίφαλα. Πασπαλίζουμε με γαρίφαλα και πιπέρι.
Σοτάρουμε την πάπια σε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα. Όταν πάρει χρώμα, αφαιρούμε το περισσότερο λάδι, προσθέτουμε Μαδέρα, σάκε, mirin, τζίντζερ, ζάχαρη, σκόρδο και γλυκάνισο. Δυναμώνουμε τη φωτιά να πάρουν βράση και κατόπιν σιγομαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 3,5 ώρες, ώστε να γίνει η πάπια πολύ τρυφερή.
Στα τελευταία 10 λεπτά, προσθέτουμε όση σόγια σος θέλουμε. Σερβίρουμε με μπόλικο κορίανδρο και κρεμμυδάκια.
Πηγή: athinorama.gr