Κουνέλι λεμονάτο

    Μοιραστείτε το:

Λεμονάτο κουνέλι στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.

Υλικά
1 κουνέλι μέτριο κομμένο σε μερίδες,
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο,
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες,
1 φύλλο δάφνης,
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη,
1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη,
1 κουτ. σούπας μουστάρδα,
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί,
χυμό δύο μέτριων λεμονιών

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε καυτό λάδι το κουνέλι, μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το φύλλο δάφνης, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και τα σβήνουμε με το κρασί.

Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό, τόσο όσο να μισοσκεπάσει το κουνέλι. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, για να δέσει η σάλτσα.

Τέλος, όταν το κρέας μας μαγειρευτεί, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

 

Το διαβάσαμε στο argiro.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.