Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε μουσακά απλό και αυθεντικό χωρίς μπεσαμέλ, ένα τέλειο πιάτο για το μεσημεριανό τραπέζι που δεν απαιτεί πολύ χρόνο στην κουζίνα. Είναι ιδανικό για τις μέρες που δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε αλλά θέλετε να σερβίρετε κάτι νόστιμο και εντυπωσιακό στο τραπέζι. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή οπωσδήποτε και σίγουρα θα σας αρέσει πολύ! Καλή όρεξη!
Υλικά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 -3 μελιτζάνες
350 γρ. πατάτες
2 αυγά
1 ντομάτα πούμαρο
Μισό κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
300 γρ. γιαούρτι
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι-πιπέρι
Σερβίρεις : 8 Χρόνος Προετοιμασίας : 15m Χρόνος Μαγειρέματος : 45m Έτοιμη σε : 60m
Διαδικασία
Βράζουμε τις πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις ψήνουμε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά και προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι
Ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και σιγοβράζουμε
Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε
Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες και από πάνω τον κιμά
Στρώνουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά που έχουμε επίσης χτυπήσει
Προσθέτουμε την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με το τυρί και μοσχοκάρυδο
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα
Ο μουσακάς απλός και αυθεντικός χωρίς μπεσαμέλ είναι έτοιμος
Tips Μπορείτε να το φτιάξετε και χωρίς πατάτες!
Το διαβάσαμε στο nostimada.gr