Φρούτων και λαχανικών
Ανάμεικτα λαχανικά στο φούρνο!
Τα ανάμεικτα ψητά λαχανικά στο φούρνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φάμε μαζεμένα τόσα λαχανικά
Υλικά:
- Οποιοδήποτε λαχανικό σας κινεί το ενδιαφέρον να το ψήσετε και να το φάτε!
παράδειγμα:
- Πιπεριές πράσινες στρογγυλές, πράσινες "κέρατο" και κόκκινες "φλωρίνης"
- Κολοκύθια
- Μελιτζάνες
- Καρότα
- Πατάτες
- Κρεμμύδια ξερά
- Λάδι
- Πιπέρι / Αλάτι / Ρίγανη
- Μπαλσάμικο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες ή λωρίδες τα λαχανικά μας
- Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά
- Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και με τα χέρια φροντίζουμε να λαδωθούν από λίγο όλα τα λαχανικά
- Ρίζνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Ψήνουμε στο γκριλ για μισή ώρα με τρία τέταρτα, αναλόγως την ποσότητά τους και το φούρνο μας, και γυρίζοντας τα μέσα στο ταξί μια φορά στο μισό της ώρας ψησίματος
- Όταν τα σερβίρουμε τα περιχύνουμε από πάνω με λίγο ξύδι μπαλσάμικο
Το διαβάσαμε στο .mytaste.gr