Επιδορπίων
Η σοκολάτα έχει εκατομμύρια λάτρεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Αγαπούν να την καταναλώνουν σε κάθε της μορφή και με κάθε δυνατό συνδυασμό γεύσεων. Και φαίνεται πως οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι ανεξάντλητες.Αν... Διαβάστε περισσότερα
Τούρτα του Έρωτα, για όσους γιορτάζουν Υλικά• 300 γρ. σαβαγιάρ• 10 κεράσια γλυκό του κουταλιού ή μαρασκίνοΓια τη μους σοκολάτας• 350 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια• 3 κ. σ. κονιάκ• 100... Διαβάστε περισσότερα
Παγωτό για αρχάριους και η τέλεια λύση για να έχουμε πάντα κάτι να κεράσουμε τους ξαφνικούς επισκέπτες.Τι χρειαζόμαστε: 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί γάλα εβαπορέ 3 βανίλιες 1 κουτί κρέμα στο... Διαβάστε περισσότερα
Οι λάτρεις του παγωτού τρελαίνονται και μόνο στο άκουσμά του. Και με το δίκιο τους! Εξάλλου μια αγαπημένη συνήθεια που έχουμε από παιδιά είναι η κατανάλωση παγωτού. Τόσες γεύσεις, τόσοι τρόποι να... Διαβάστε περισσότερα
Καζάν ντιπί σημαίνει «ξύσιμο του καζανιού», δηλαδή η καμένη κρέμα στον πάτο του καζανιού. Το καζάν ντιπί γίνεται αποκλειστικά με βουβαλίσιο γάλα – αρκετά βαρύ για τα ελληνικά γούστα, οπότε αυτή η... Διαβάστε περισσότερα
Ζεστές μέρες. Σας προτείνουμε ένα πολύ νόστιμο παγωτό που θα σας ξετρελάνει!Υλικά συνταγής Για τη βάση 2 1/2 συσκευασίες (285 γρ.) μπισκότα με γέμιση σοκολάτας 6 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη Για το παγωτό ... Διαβάστε περισσότερα
Μια συνταγή για ένα νόστιμο και δροσιστικό, καλοκαιρινό γλυκό.Δροσερό γλύκισμα με υπέροχη κρέμα λεμονιού για ένα ανάλαφρο επιδόρπιο με απαράμιλλη γεύση και άρωμα. Υλικα συνταγης Για τη βάση: 1 πακέτο μπισκότα digestive αλεσμένα... Διαβάστε περισσότερα
Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για τα αμυγδαλωτά Αράχοβας απλά ζαχαρωτά που είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές με αμυγδαλωτά που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς είναι σαν μπαστουνάκια. Κατά τα άλλα... Διαβάστε περισσότερα
Νόστιμο Zελέ με κρέμα και μπισκότα! Υλικά2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια[γάλα και ζάχαρη όση αναγράφετε στήν συσκευασία]1/2 ποτήρι του νερού γάλα για άλλειμα των μπισκότων1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ1 κουτί ζελέ το... Διαβάστε περισσότερα
Εύκολη και πολύ νόστιμη η δίχρωμη τούρτα με μπισκότα , ζαχαρούχο και μερέντα.ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (σπασμένα σε κομμάτια)ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ4 κούπες των (250 ml) γάλα1 βιτάμ... Διαβάστε περισσότερα
Καλοκαιρινός κήπος
Ο κήπος μας το καλοκαίρι
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ελληνικός κήπος είναι στις δόξες του στα μέσα του καλοκαιριού. Αντίθετα, είναι μάλλον θλιβερός, κουρασμένος...
διαβάστε αναλυτικά »
Ζώα και κήπος
Χελιδόνια: οι καλοκαιρινοί φτερωτοί μας φίλοι
Όταν βλέπουμε τα χελιδόνια, καταλαβαίνουμε ότι ήρθε το καλοκαίρι και όταν φεύγουν έρχεται το φθινόπωρο! Τί γνωρίζουμε όμως, γι αυτά; Τι τρώνε;Μικρά έντομα...
διαβάστε αναλυτικά »
Κατασκευές κήπου για παιδιά
Κηπουρική για τα παιδιά
Κηπουρική για παιδιά: καλλιεργώντας το μέλλον! Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους κατανόησης βασικών εννοιών της ζωής από τα παιδιά είναι η εισαγωγή...
διαβάστε αναλυτικά »
Δημιουργία φράκτη
Η περίφραξη στον κήπο μας
Σιδερένια κάγκελα, τσιμεντένιες ή πέτρινες μάντρες, απλό σύρμα περίφραξης και ξύλινα καφασωτά, κάγκελα και φράχτες, οι πιο συνηθισμένες επιλογές για να οριοθετήσετε...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Στάχτη στα φυτά !
Ένα είδος «φυσικής» διατροφής των φυτών είναι η στάχτη. Αυτή την εποχή (χειμώνας), υπάρχει στην εξοχή σε αφθονία. Από ξυλόσομπες, τζάκια αλλά...
διαβάστε αναλυτικά »
Η κηπουρική ανά μήνα
Μάιος, τι μπορώ να φυτέψω;
ΚηπευτικάΣπείρετε απευθείας στον κήπο σας ή στις γλάστρες σας σπόρους λαχανικών. Η εποχή αυτή είναι κατάλληλη για όλα τα λαχανικά καλοκαιρινής συγκομιδής,...
διαβάστε αναλυτικά »
Φυτά εσωτερικού χώρου
Τα πιο όμορφα φυτά για μέσα στο σπίτι
Τα φυτά εσωτερικού χώρου βλέπουμε να εξελίσσονται σε μια από τις πιο ισχυρές τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση. Πρασινίζουν και ομορφαίνουν τον χώρο,...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα
Η αλλεργία είναι η αντίδραση του οργανισμού σε κάποιες ουσίες, τα λεγόμενα αλλεργιογόνα. Τα αλλεργιογόνα είναι χημικές ενώσεις που εισέρχονται στο ανθρώπινο...
διαβάστε αναλυτικά »