Επιδορπίων
Βύσσινο: γλυκό του κουταλιού
Το γλυκό του κουταλιού βύσσινο είναι από τα ποιό παραδοσιακά και νότιμα γλυκά. Τρώγεται σκέτο, μέσα σε ένα ποτήρι δροσερό νερό, πάνω σε παγωτό! Την ίδα συνταγή θα ακολουθήσετε αν θέλετε να κάνετε γλυκό κεράσι.
Υλικά
-1 κιλό βύσσσινα ή κεράσια
-750 γρ. ζάχαρη
-1/2 λεμόνι (το χυμό)
-1/2 λίτρο νερό
Εκτελεση
Πλένουμε καλά τα βύσσινα, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και βγάζουμε τα κουκούτσια με μία φουρκέτα. Βουτάμε τα κουκούτσια στο 1/2 λίτρο νερό να ξεπλυθούν καλά . Βάζουμε τα βύσσινα σε μία απλωτή κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό που ξεπλύναμε τα κουκούτσια. Τ' αφήνουμε μία νύχτα να βγάλουν όλα τα υγρά τους και την επομένη βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια της κατσαρόλας και μετά από 20λεπτά αφαιρούμε τα βύσσινα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου το σιρόπι μέχρι να δέσει . αν έχει δέσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα βύσσινα και την ανακινούμε αρκετές φορές για να φουσκώσουν με σιρόπι και να παραμείνουν στρογγυλά.
Αφού κρυώσει το γλυκό τοποθετούμε τα βύσσινα σε ένα γυάλινο βάζο και προσθέτουμε σιρόπι τόσο όσο για να τα καλύψει.....το υπόλοιπο σιρόπι το χρησιμοποιούμε για τη βυσσινάδα και το διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο μπουκάλι.
Καλη Επιτυχια!
Πηγή:http://ntrimy-oisydagesthsgiagias.blogspot.gr