Λουκούμι σε σφολιάτα

    Μοιραστείτε το:

Καταπληκτικό γλυκό!

Υλικά:
-1 κουτί λουκούμια τριαντάφυλλο
-500γρ. φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
-100 γρ.βούτυρο
-ζάχαρη χοντρή ή την άχνη από τα λουκούμια

Εκτέλεση:
-Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το βουτυρώνουμε.
-Το χωρίζουμε στη μέση κάθετα.
-Κόβουμε 8 παραλληλόγραμμα κομμάτια.
-Τοποθετούμε στο κέντρο τους το λουκούμι και τα τυλίγουμε σαν καραμέλα.
-Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο, ρίχνουμε ζάχαρη χοντρή και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
-Ραντίζουμε αφού ψηθεί με την άχνη από τα λουκούμια.
-Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο.

Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.

Το γλυκό είναι καταπληκτικό ζεστό!

Διαβάστε επίσης συνταγή για: λουκούμι τριαντάφυλλο

 

Πηγή: lookabout

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Θέλεις βοήθεια για να χάσεις βάρος; Εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Θέλεις βοήθεια για να χάσεις βάρος; Εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Φυσικοί τρόποι για να προστατευτούμε από τις αλλεργίες της άνοιξης

Φυσικοί τρόποι για να προστατευτούμε από τις αλλεργίες της άνοιξης

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα