Αμαρτωλα σοκολατακια με καραμελωμενο ζαχαρουχο γαλα και σοκολατα.
Yλικά:
350 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, ψιλοκομμένη
400 γρμ. dulce de leche, σπιτικιά (καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο.Βάζουμε το κουτί σφραγισμένο όπως είναι σε μία κατσαρόλα μεγάλη, -μπορούμε να βάλουμε 2-3 μαζί, δεν χαλάνε για αρκετούς μήνες-, και τα σκεπάζουμε καλά με νερό.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 2,5 έως 3 ώρες περίπου.
Προσθέτουμε νερό όποτε χρειαστεί.
Προσοχή!! δεν το ανοίγουμε ποτέ καυτό, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς) ή έτοιμη από σούπερ μάρκετ
115 γρμ. κρέμα γάλακτος
40 γρμ. σκόνη κακάο άγλυκο, για το πλάσιμο
450 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο, ή κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζανιού καραμελωμένα καρύδια, ή αμύγδαλα, φουντούκια, κ.λ.π. ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
1. Καραμελώνουμε τους ξηρούς καρπούς. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, και την βάζουμε σε ένα μέτριο μπολ.
Το διαβάσαμε στο be2news.gr