Επιδορπίων
Τούρτα αμυγδάλου
Νόστιμη και εύκολη τούρτα αμυγδάλου με μπισκότα
Υλικά
Για τη βάση
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ, σπασμένα σε 3 – 4 κομμάτια το καθένα
100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρντισμένα
Για την κρέμα
½ λίτρο γάλα
150 γρ. Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο
90 γρ. ζάχαρη
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (το βρίσκουμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ στο ράφι με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
30 γρ. ωμό ρυζάλευρο (το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής και βιολογικών προϊόντων)
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Για την επιφάνεια
200 γρ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένα
Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά - Χρόνος προετοιμασίας 180 λεπτά - Σερβίρει 8 άτομα
Εκτέλεση
Για τη βάση: Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενα τοιχώματα με διάμετρο 28 εκ. και στρώνουμε εκεί τα σπασμένα μπισκότα.
Πασπαλίζουμε πάνω από τα μπισκότα τα αμύγδαλα.
Για την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, μέχρι το βούτυρο να λιώσει και να φτιάξουμε ένα λείο και ρευστό μείγμα.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το ρυζάλευρο, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα αμυγδάλου, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρή.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτιάξουμε σφικτή σαντιγύ και την προσθέτουμε στη χλιαρή κρέμα.
Αδειάζουμε το νέο μείγμα στο ταψάκι με τα μπισκότα, ισιώνουμε την επιφάνεια και σκεπάζουμε καλά το ταψάκι με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 6 – 8 ώρες, μέχρι η κρέμα να πήξει καλά.
Σερβίρισμα: Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη. Προσεκτικά, αφαιρούμε τα αποσπώμενα τοιχώματα της φόρμας. Σκορπίζουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Το διαβάσαμε στο minervahorio.gr