Επιδορπίων
Γλυκό κολοκύθα
Γλυκό κολοκύθα με καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης. Στην Πόλη συνήθιζαν να σερβίρουν το γλυκό κολοκύθα με καϊμάκι.
Υλικά (Σερβίρει 10 μερίδες)
1 1/2 κιλό κίτρινη κολοκύθα
500γραμμάρια ζάχαρη
200γραμμάρια καρύδι κοπανισμένο ή φυστίκι Αιγίνης
Ανθόνερο
Βανίλια
Κανέλλα
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες την κίτρινη κολοκύθα. Τις στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη, κανέλα και βανίλια και ψήνουμε το γλύκισμα στο φούρνο, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. 'Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με καρύδι ή το φιστίκι κοπανισμένο και ραντίζουμε με ανθόνερο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Πηγή: .sidages.gr