Σύκα σε σιρόπι

    Μοιραστείτε το:

Σύκα σε σιρόπι κρασιού Ένα υπέροχο και ταυτόχρονα πανεύκολο επιδόρπιο με ξερά σύκα σε σιρόπι κόκκινου κρασιού. Ταιριάζει πολύ στο γιορτινό τραπέζι. Κατάλληλο για νηστεία και για δίαιτα με χαμηλά λιπαρά.

Προετοιμασία: 5 λεπτά και 8 ώρες αναμονή. Μαγείρεμα: 30 λεπτά. Σύνολο: 35 λεπτά και 8 ώρες αναμονή. Συνταγή για: 4 μερίδες

Υλικά συνταγής:
-Κόκκινο ξηρό κρασί: 1 κούπα (250 ml)
-Μέλι: 2 κουταλιές σούπας
-Φλούδα λεμονιού: από 1 μικρό λεμόνι (μόνο το κίτρινο μέρος)
-Κανέλα: 1 ξυλάκι
-Γαρύφαλλο: 2 καρφάκια
-Ξερά σύκα: 20 μεγάλα σύκα (περίπου 500 γρ)

Οδηγίες:
1. Βάζετε σε κατσαρολάκι το κρασί, το μέλι, το λεμόνι και τα κανελογαρύφαλλα και το βάζετε στη φωτιά. Τα αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό και προσθέτετε τα σύκα. Συμπληρώνετε με νερό μέχρι να σκεπαστούν μόλις τα σύκα.
2. Όταν το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε το κατσαρολάκι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
3. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα σύκα και τα βάζετε σε μπολ. Σιγοβράζετε το κρασί για 8 - 10 λεπτά ακόμη, να δέσει ελαφρά. Το βγάζετε από την φωτιά και το αδειάζετε στο μπολ, πάνω από τα σύκα.
4. Όταν το μείγμα κρυώσει, κλείνετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο (καλύτερα να μείνει όλη νύχτα) μέχρι να το σερβίρετε.
5. Μοιράζετε τα σύκα σε πιατάκια ή μπολάκι. Ταιριάζουν πολύ με σαντιγί ή γιαούρτι.

Πηγή:http://www.radicio.com

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Πασχαλινές λαμπάδες ... από τα χεράκια σας

Πασχαλινές λαμπάδες ... από τα χεράκια σας

Άνοιξη, αλλεργίες και κατοικίδια

Άνοιξη, αλλεργίες και κατοικίδια

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια