Πολύ νόστιμα και υγιεινά μπισκότα με βότανα και μπαχαρικά.
Για καλύτερο άρωμα μπορείτε να λειώσετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή θερμοκρασία μαζί με τα βότανα ή τα μπαχαρικά, ψήστε για λίγο και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει. Προτιμείστε να το ψύξετε σε πλαστικό μπολ με πλαστικό σκέπασμα. Όταν στερεοποιηθεί ξεφορμάρετε σε ένα ολόκληρο κομμάτι. Για τραγανά μπισκότα, χρησιμοποιήστε πραγματικό ανάλατο βούτυρο. Για πιο μαλακά μπισκότα χρησιμοποιείστε μαργαρίνη.
Βότανα και μπαχαρικά που μπορείτε να δοκιμάσετε.
Δενδρομολώχα. Μαντζουράνα. Φύλλα ή άνθη λεβάντας . Φασκομηλιά. Μελισσόχορτο, ή άλλα βότανα με άρωμα λεμονιού. Θυμάρι. Κανελογαρύφαλλο. Κάρρι. Μοσχοκάρυδο. Κολίανδρο. Κάρδαμο. Αρωματοπίπερο. Κανέλα
Βασική συνταγή:
-Μια ράβδο βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου εμπλουτισμένη με βότανα
-Ένα μεγάλο αυγό
-Μια κούπα σκούρη ζάχαρη
-1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού
-Περίπου 2 1/2 κούπες αλεύρι, περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με την υγρασία.
Εκτέλεση:
1. Ανακατώστε καλά το βούτυρο τη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα.
2. Προσθέστε τη σόδα και ανακατώστε καλά.
3. Προσθέστε 2 κούπες αλεύρι και ανακατώστε καλά.
4. Αναποδογυρίστε το μείγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίστε να προσθέτετε αλεύρι μέχρι η ζύμη να δουλεύεται και να μην κολλάει.
5. Χωρίστε το σε τέσσερις μπάλες και ανοίξτε σε φύλλα πάχους 1/2 εκατοστού, σε αλευρωμένη επιφάνεια.
6. Με ένα μυτερό μαχαίρι , κόψτε τη ζύμη σε λεπτές σφήνες και τοποθετήστε τις σε ταψάκι.
7. Ψήστε στους 180 βαθμούς C μέχρι να ψηθούν χωρίς να μαυρίσουν. Παρακολουθείτε προσεκτικά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Πηγή:valentine