Αρτύματα
Σκορδόψωμα κόμποι
Πολύ νόστιμα τα ψωμάκια με σκόρδο!!!
Υλικά:
Πολτό σκόρδου
-1 1/2 φλ. ελληνικού ελαιόλαδο
-5-6 σκελίδες σκόρδο
Ζυμάρι
-3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
-1/4 φλ. τσαγιού γάλα
-1 κ. γλυκού αλάτι
-1 κ. σούπας ζάχαρη
-1 κ.γλυκού ρίγανη
-1 φακελάκι μαγιά
-2 κ. σούπας από τον πολτό σκόρδου
Πασπάλισμα
-ρίγανη
-πάπρικα
Συνταγή:
-Βάζουμε το λάδι με το πολτό σκόρδου στο multi και το κάνουμε κρέμα.
-Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, ανακατεύουμε
-και προσθέτουμε το αλεύρι ( μην το βάλετε όλο μαζί , πρώτα τις 2 φλιτζάνες και λίγο λίγο την τρίτη έως ότου να μην κολλαεί το ζυμάρι στα χεριά)
-και ζυμώνουμε, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του.
-Περνούμε έπειτα το ζυμάρι και ανοίγουμε ένα φύλλο 2-3 χιλιοστών, το κόβουμε λωρίδες πάχους 1 εκ.
-το ξανακάνουμε μπάλα και το ανοίγουμε ένα σχετικά χοντρό κορδόνι, κάνουμε το κορδόνι κόμπο
-και ενώνουμε τις 2 άκρες που εξέχουν ,
-Βάζουμε τα ψωμάκια σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά,
-μόλις διπλασιαστούν σχεδόν σε όγκο τα αλείφουμε με πινέλο με τον πολτό σκόρδου
-και ρίχνουμε από πάνω λίγη ρίγανη με πάπρικα.
-Τα ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά .
Καλή Επιτυχία!!
Πηγή:syntagesapospiti