Φουντουκόπιτα με άρωμα καφέ

    Μοιραστείτε το:

Από τα ποιό νόστιμα γλυκά η φουντουκόπιτα με άρωμα καφέ!

Υλικά
-1 κούπα ζάχαρη
-2 1/ 2 κούπες φουντούκια ωμά
-1/ 2 κούπα φρυγανιά
-100 ml. κονιάκ
-2-3 κοφτές κουταλιές του γλυκού στιγμιαίο καφέ
-8 αβγά
-2 βανίλιες
-1 φακελάκι (20 γρ.) baking powder

για το σιρόπι
-2 1/ 2 κούπες ζάχαρη
-2 κούπες νερό
-λίγες σταγόνες λεμόνι
-1 βανίλια

Εκτέλεση
-Αλέθουμε τα φουντούκια στο μούλτι μαζί με τη φρυγανιά.
-Βάζουμε σε μπολ.Προσθέτουμε και το baking.
-Δουλεύουμε σε άλλο μπολ με το μίξερ κρόκους και ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά.
-Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών το κονιάκ ανακατεμένο με τον καφέ και τη βανίλια.
-Ρίχνουμε στο μπολ και το μείγμα του φουντουκιού.
-Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα.
-Ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα των αβγών τη μαρέγκα,διπλώνοντας με σπάτουλα.
-Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 30 cm.,αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
-Ψήνουμε 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C, με αντιστάσεις πάνω κάτω.

-Στο μεταξύ βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για πέντε λεπτά (μετράμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).
-Σιροπιάζουμε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο, σιγά σιγά με κουτάλι, με το ζεστό σιρόπι.
-Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει εντελώς.Αν θέλουμε βάζουμε στο ψυγείο.Υπέροχη για το καλοκαίρι σερβιρισμένη με παγωτό μόκα!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πηγή:.ofono.

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.