Πολύ νόστιμο κέικ για όλες τις ώρες
Υλικά συνταγής
1 φλιτζ. σπορέλαιο
1 ποτήρι γάλα
1½ φλιτζ. ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5-6 γεμάτες κ.σ. κρανμπερι (cranberries)
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Διαδικασία συνταγής
Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι και έπειτα το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
Χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα. Προσθέτουμε απο πάνω τα κράμπερις αφού τα αλευρώσουμε ελαφρά. Ανακατεύουμε με κουτάλι ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 50 λεπτά με μία ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Όταν το κέικ κρυώσει τελείως πασπαλίζουμε με άχνη, το κόβουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες;
Πώς καταλαβαίνουμε ότι το κέικ ψήθηκε;
Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα το αφήνουμε να ψηθεί
Το διαβάσαμε στο cooklos.gr