Νόστιμα Cupcakes με Καραμελωμένο Μήλο & Κανέλα για μικρούς και μεγάλους
Συστατικά
2 μήλα (χρησιμοποίησα κόκκινα) 337γρ
125γρ & 1κ.σ. καστανή ζάχαρη
235γρ & 1κ.σ. ανάλατο βούτυρο μαλακωμένο
100ml & 1κ.σ. ξινόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. νισεστές (άμυλο αραβοσίτου)
1 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. αλάτι
2 αυγά
2 1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
110γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
220γρ ζάχαρη άχνη
1 μπισκότο κουάκερ με μέλι 16γρ
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια
Σε ένα τηγάνι και σε μεσαία φωτιά βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο να λιώσει και να πάει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού
Προσθέτουμε από μία κουταλιά καστανής ζάχαρης και ξινόγαλου και ανακατεύουμε να ανακατευτούν
Προσθέτουμε τα κυβάκια μήλου και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελωθούν καλά
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ να κρυώνουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε σκόνη (αλεύρι, baking powder, 1κ.γ. κανέλα, τζίντζερ, νισεστές & αλάτι)
Στο μίξερ ή την κουζινομηχανή μας ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με τα 125γρ βουτύρου μέχρι να ενωθούν καλά
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και αμέσως μετά τη 1 κουταλιά γλυκού βανίλιας
Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξινόγαλο και ανακατεύουμε έως ώτου να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
Σε ένα ταψί απλώνουμε 12 φόρμες ατομικών κέικ σιλικόνης και αδειάζουμε ενιαία το μίγμα
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 17 λεπτά περίπου έως ώτου να χρυσίσει ελαφρώς η επιφάνεια
Τοποθετούμε τα κεκάκια σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Στο μίξερ ή την κουζινομηχανή μας βάζουμε το τυρί κρέμα, 110γρ βουτύρου, μισή κουταλιά κανέλας & 1 1/2 κουταλιά γλυκού βανίλιας κ ανακατεύουμε έως ώτου ομογενοποιηθεί το μίγμα
Στο γουδί χτυπάμε το μπισκότο να γίνει χοντρά τρίμματα
Αφού έχουν κρυώσει και ξεφορμαριστεί τα κεκάκια, περιχύνουμε με την κρέμα τυριού & το τρίμμα μπισκότου.
Διατηρούνται στο ψυγείο σε τάπερ καλυμμένο με αλουμινόχαρτο
Σημειώσεις
Εάν δεν έχουμε χρόνο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου τα υλικά, μπορούμε να τα βάλουμε για πολύ λίγο σε χαμηλή ένταση στο φούρνο μικροκυμάτων (εκτός των αυγών)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Το διαβάσαμε στο craftcooklove.gr