Κριτσίνια

    Μοιραστείτε το:

Νόστιμα σπιτικά κριτσίνια

Υλικά:
-1 2/3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 2/3 αλεύρι σκληρό για ψωμί
-2 κ.γλ. αλάτι
-1 1/2 κ.γλ. μαγιά σε σκόνη
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 1/2 φλιτζ. νερό (περίπου)

Εκτέλεση:
-Διαλύουμε το αλάτι στο νερό. Κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια σε μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στη μέση, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Όταν η ζύμη μαζεύεται σε μπάλα, τη ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο για 5΄-10΄, να γίνει λεία και απαλή. Όποτε κολλάει στα χέρια πασπαλίζουμε με αλεύρι.

-Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα. Αφού φουσκώσει τη βγάζουμε στον πάγκο. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε κορδόνια-κριτσίνια, πάχους 0,5 εκ. κι όσο μακριά θέλουμε. Τα λαδώνουμε ελαφρά και τα ακουμπάμε σε λαδωμένη λαμαρίνα με κενό ανάμεσά τους.

-Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, τα κριτσίνια με αλάτι, χοντροσπασμένα πιπέρια, ψιλοκομμένα μυρωδικά ή διάφορους σπόρους (κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο κ.ά.). Τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε για 30΄ να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε στους 200 οC για 15΄-20΄.

Πηγή:/menu.

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.