Εύκολη συνταγή για σπιτικό ψωμί

    Μοιραστείτε το:

Υλικά:

1 πακέτο φαρίνα
1 κουτί μπύρα 330 ml
1 κουτ γλυκ. αλάτι
1 κουτ σουπ. λάδι
προαιρετικά σουσάμι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε στη μέση μια τρύπα, όπου ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.
Προσθέτουμε λίγο λίγο τη μπύρα και ζυμώνουμε κάνα 10 λεπτό.
Τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί κάνα μισάωρο το ζυμάρι μας.
Ζυμώνουμε ελαφρά σε σχήμα καρβελιού.
Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
Ρίχνουμε σουσάμι, το πατάμε λίγο να κολλήσει, το χαράζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για καμιά ώρα.

Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έκανα διπλή δόση και το έβαλα σε στρογγυλό ταψάκι Ν 25.



Πηγή: www.sintagespareas.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.