Ελιόψωμο

    Μοιραστείτε το:

Πολύ  νόστιμο για όλες τις ώρες!

ΥΛΙΚΑ
 5 κιλά αλεύρι
150 gr μαγιά
75 gr αλάτι
30 gr ζάχαρη
2 κουταλάκια σούπας ρίγανη
5 κούπες λάδι
10 κούπες ελιές καλαμών σε ροδέλες
2,800 κιλά – περίπου – νερό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Φτιάχνουμε τη ζύμη με τα υλικά μας προσέχοντας να γίνει σχετικά μαλακή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ροδέλες ελιάς. Αφού ζυμώσουμε έτσι ώστε οι ελιές να εισχωρήσουν καλά στη ζύμη, χωρίζουμε την τελευταία σε κομμάτια και πλάθουμε τα ψωμάκια. Αφού τα αφήσουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα για ένα τέταρτο της ώρας περίπου, τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 210 – 220 βαθμούς. Τα ψωμάκια μας θα είναι έτοιμα στα 25 με 30 λεπτά της ώρας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Το διαβάσαμε στο 011theodoros.blogspot.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Θέλεις βοήθεια για να χάσεις βάρος; Εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Θέλεις βοήθεια για να χάσεις βάρος; Εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Φυσικοί τρόποι για να προστατευτούμε από τις αλλεργίες της άνοιξης

Φυσικοί τρόποι για να προστατευτούμε από τις αλλεργίες της άνοιξης

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα