Σπιτικό ψωμί (βασική συνταγή)

    Μοιραστείτε το:

Νόστιμο και εύκολο σπιτικό ψωμί (βασική συνταγή)

Υλικά για 1 φραντζόλα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι λεπτό
1/2 λίτρο νερό χλιαρό
20 γρ. φρέσκια μαγιά

Παρασκευή
Ανακατεύετε το αλάτι με το αλεύρι. Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο νερό και την προσθέτετε στο αλεύρι. Ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων σας και σταδιακά προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό, δουλεύοντας πάντα τη ζύμη. Την αφήνετε να σταθεί για 20 περίπου λεπτά, σκεπασμένη με στεγνή πετσέτα. Της δίνετε το σχήμα της αρεσκείας σας και την αφήνετε για 1 ώρα να ανέβει. Ψήνετε το ψωμί, για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο στους 220-250°C, ακουμπισμένο σε μια λαδωμένη λαμαρίνα. Το αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

 

Το διαβάσαμε στο .athinorama.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα