Ψωμί
Σπιτικό ψωμί (βασική συνταγή)
Νόστιμο και εύκολο σπιτικό ψωμί (βασική συνταγή)
Υλικά για 1 φραντζόλα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι λεπτό
1/2 λίτρο νερό χλιαρό
20 γρ. φρέσκια μαγιά
Παρασκευή
Ανακατεύετε το αλάτι με το αλεύρι. Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο νερό και την προσθέτετε στο αλεύρι. Ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων σας και σταδιακά προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό, δουλεύοντας πάντα τη ζύμη. Την αφήνετε να σταθεί για 20 περίπου λεπτά, σκεπασμένη με στεγνή πετσέτα. Της δίνετε το σχήμα της αρεσκείας σας και την αφήνετε για 1 ώρα να ανέβει. Ψήνετε το ψωμί, για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο στους 220-250°C, ακουμπισμένο σε μια λαδωμένη λαμαρίνα. Το αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Το διαβάσαμε στο .athinorama.gr