Ψωμί
Σπιτικό ψωμί με λιναρόσπορο
Νόστιμο, υγιεινό ψωμί ολικής άλεσης με λιναρόσπορο
Υλικά συνταγής:
Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης (ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ): 500 γρ. (1/2 πακέτο)
Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί (ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ): 500 γρ. (1/2 πακέτο)
Αλάτι: 10 γρ. (2 κουταλάκια)
Ζάχαρη: 15 γρ. (1 κουταλιά)
Γιαούρτι: 200 γρ. (1 κεσεδάκι)
Νερό (ζεστό): 470 γρ. (2 φλιτζάνια)
Ελαιόλαδο: 45 γρ. (3 κουταλιές)
Λιναρόσπορος: 45 γρ. (3 κουταλιές)
Παπαρουνόσπορος: 45 γρ. (3 κουταλιές)
Σησάμι (καβουρντισμένο): 45 γρ. (3 κουταλιές)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλάτι τη ζάχαρη και το γιαούρτι.
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και τους μισούς σπόρους.
Βρέχουμε τα χέρια μας με το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι λείο και ελαστικό.
Πλάθουμε ένα ψωμί και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, το πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους σπόρους και το σκεπάζουμε μέχρι να ανέβει.
Ψήνουμε στους 200C για 50 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Το διαβάσαμε στο .bachari.gr