Προζύμι

    Μοιραστείτε το:

Ας δούμε τη συνταγή για το αυθεντικό προζύμι

Υλικά
αλεύρι για όλες τις χρήσεις κάτι λιγότερο από ένα φλιτζάνι
χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Το γνήσιο προζύμι θέλει κάτι λιγότερο από ένα φλιτζάνι αλεύρι όπου προσθέτετε όσο χλιαρό νερό πάρει για να γίνει χυλός. Το σκεπάζετε με πετσέτα ή μεμβράνη και το αφήνετε. Την επόμενη μέρα προσθέτετε στο ίδιο μείγμα τόσο χλιαρό νερό ώστε να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη –με προσοχή το νερό και λίγο λίγο γιατί εδώ δεν μπορείτε να «διορθώσετε» με αλεύρι. Το αφήνετε πάλι για μία μέρα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι το ζυμαράκι σας να γεμίσει μικρές μικρές τρυπούλες (συνολικά θέλει 5-7 μέρες). Με αυτό το προζύμι ζυμώνετε ψωμί και απ’ αυτό κρατάτε μια μικρή ποσότητα για το επόμενο ζύμωμα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Πηγή:.icookgreek.com

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Θέλεις βοήθεια για να χάσεις βάρος; Εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Θέλεις βοήθεια για να χάσεις βάρος; Εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Φυσικοί τρόποι για να προστατευτούμε από τις αλλεργίες της άνοιξης

Φυσικοί τρόποι για να προστατευτούμε από τις αλλεργίες της άνοιξης

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα