Πολύ νόστιμο και για όλες τις ώρες το σταφιδόψωμο.
Υλικά:
-3 1/2 - 4 φλιτζάνια αλεύρι
-2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
-1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
-1 κουταλάκι σπόρους κύμινου
-1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
-1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
-3/4 κουταλάκι αλάτι
-1 φλιτζάνι σταφίδες, μαύρες και ξανθές
-3 αυγά
-1 1/3 φλιτζάνι ξυνόγαλο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη βρώμη αφού έχουμε κρατήσει μια κουταλιά για πασπάλισμα στο τέλος. Ανακατεύουμε και τις σταφίδες. Χτυπάμε ελαφρά τα δυο αυγά και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε και το ξυνόγαλο και πλάθουμε τη ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι ή όσο χρειάζεται για να μην κολλάει στα χέρια. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε τη ζύμη σε μια φρατζόλα ή τη χωρίζουμε και πλάθουμε μικρά σταφιδόψωμα. Βάζουμε σε ταψί ελαφρά λαδωμένο η στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα μαχαίρι κάνουμε ένα Χ πάνω στο ψωμί. Χτυπάμε το τρίτο αυγό και αλείφουμε τη ζύμη. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη βρώμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160β για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να το χτυπήσουμε από κάτω και να κάνει έναν κούφιο ήχο. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.
Πηγή:http://cookandfeed.blogspot.gr