Kαλαμποκόψωμο με πορτοκάλι

    Μοιραστείτε το:

Καλαμποκόψωμο συνηθίζουν στα γιορτινά γεύματα στην Αμερική και κυρίως στο Thanksgiving. Σήμερα φτιάξαμε ένα εύκολο, νόστιμο και αρωματικό ψωμί ( μάλλον κέικ θα το λέγαμε) με πορτοκάλι. Τρώγεται ζεστό και κρύο. Είναι απόλαυση!

Υλικά
-1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 φλιτζάνι αλεύρι από καλαμπόκι
-2 κουταλάκια baking powder
-1/4 κουταλάκι σόδα
-1/2 κουταλάκι αλάτι
-2 κουταλιές ζάχαρη
-60 γρ βούτυρο μαλακό
-2 αυγά
-1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
-1 φλιτζάνι βρασμένους σπόρους καλαμποκιού

Εκτέλεση
-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη σόδα και τη baking powder.
-Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό. Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Ψιλοκόβουμε το καλαμπόκι (εγώ το έβαλα στο μπλεντεράκι και το έβαλα να πάρει μια δυο στροφές) και το ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ ή ένα τετράγωνο ταψί περίπου 25 εκ. -Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 30-35 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πηγή:http://cookandfeed.blogspot.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.