Ορεκτικά
Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί
Νόστιμο, οικονομικό και πολύ υγιεινό πιάτο, το σερβίρουμε ιδανικά με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.
Υλικά
-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-500 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
-1 ξερό κρεμμύδι
-2 φλιτζ. πλιγούρι
-1 κ.σ. πελτέ
-1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
-4 φλιτζ. ζωμό κότας ή κρέατος (ζεστό)
-2 κ.σ. μαϊντανό
-Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-Λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
-Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους.
-Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
-Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως, με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.
Μερίδες 4. Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά. Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Πηγή:argiro