Πικάντικη τηγανιά

    Μοιραστείτε το:

Νόστιμη τηγανιά με καπνιστή πάπρικα

Υλικά συνταγής

    1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές (ή κοτόπουλο)
    3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    2 κ.σ. πελτές ντομάτας
    1 ντομάτα ώριμη μεγάλη στον τρίφτη
    1 ποτ. κρασ. κρασί κόκκινο
    1 κ.σ. βούτυρο
    ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. κέτσαπ
    1 κ.γ. μπούκοβο
    1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
    αλάτι
    πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

    Μαρινάρουμε το κρέας με το κρασί το κρεμμύδι και το σκόρδο για 30 λεπτά περίπου.
    Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές και το βγάζουμε στην άκρη, σκεπάζοντάς το με αλουμινόχαρτο.
    Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε αρχικά το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
    Προσθέτουμε τη μαρινάδα και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
    Μόλις το φαγητό πάρει βράση, ρίχνουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά περίπου.
    Σερβίρουμε την τηγανιά με πιλάφι σπυρωτό ή πατάτες λεμονοριγανάτες.

 


Το διαβάσαμε στο cooklos.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.