Σαλιγκάρια τηγανιτά

    Μοιραστείτε το:

Αυτή η εποχή είναι για Σαλιγκάρια τηγανιτά (Μπυρομεζές)


Υλικά για 4 άτομα
·1 κιλό σαλιγκάρια (snails pelasgon)
·Λάδι
·Ξύδι
·Αλάτι
·Πιπέρι κόκκινο (γλυκό)
·Αλεύρι
·Σιμιγδάλι
·Δενδρολίβανο

Προτετοιμασία σαλιγκαριών:
-Αφαιρουμε προσεκτικά το επίφραγμα των σαλιγκαριών και τα βάζουμε σε ένα σκεύος με κρύο νερό για μια ώρα περίπου. Όσα σαλιγκάρια βγουν από το κέλυφος είναι κατάλληλα για μαγείρεμα, όσα δεν βγουν απαγορεύετε να καταναλωθούν.
-Βράζουμε τα υγιή σαλιγκάρια για 20 λεπτά μαζί με αλάτι και ξύδι.

Εκτέλεση
Βγάζουμε τα σαλιγκάρια από το κέλυφος,σε ένα πιάτο βάζουμε αλεύρι λίγο σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Πανάρουμε τα σαλιγκάρια και σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει, τηγανίζουμε τα σαλιγκάρια και τα σβήνουμε με ξύδι και δενδρολίβανο.

 

Το διαβάσαμε στο syntages.rizaelliniki.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Φυσικό αντιηλιακό λάδι

Φυσικό αντιηλιακό λάδι

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα