Ορεκτικά
Σαλιγκάρια τηγανιτά
Αυτή η εποχή είναι για Σαλιγκάρια τηγανιτά (Μπυρομεζές)
Υλικά για 4 άτομα
·1 κιλό σαλιγκάρια (snails pelasgon)
·Λάδι
·Ξύδι
·Αλάτι
·Πιπέρι κόκκινο (γλυκό)
·Αλεύρι
·Σιμιγδάλι
·Δενδρολίβανο
Προτετοιμασία σαλιγκαριών:
-Αφαιρουμε προσεκτικά το επίφραγμα των σαλιγκαριών και τα βάζουμε σε ένα σκεύος με κρύο νερό για μια ώρα περίπου. Όσα σαλιγκάρια βγουν από το κέλυφος είναι κατάλληλα για μαγείρεμα, όσα δεν βγουν απαγορεύετε να καταναλωθούν.
-Βράζουμε τα υγιή σαλιγκάρια για 20 λεπτά μαζί με αλάτι και ξύδι.
Εκτέλεση
Βγάζουμε τα σαλιγκάρια από το κέλυφος,σε ένα πιάτο βάζουμε αλεύρι λίγο σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Πανάρουμε τα σαλιγκάρια και σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει, τηγανίζουμε τα σαλιγκάρια και τα σβήνουμε με ξύδι και δενδρολίβανο.
Το διαβάσαμε στο syntages.rizaelliniki.gr