Ορεκτικά
Μανιτάρια πλευρώτους ψητά
Πανεύκολη συνταγή, απίθανο γευστικό αποτέλεσμα. Μαριναρισμένα μανιτάρια με φρεσκοαλεσμένα πιπέρια και λεμόνι. Ζεστό ορεκτικό πιάτο ή γαρνιτούρα για κρέας και πουλερικά (συνοδευτικό).
Υλικά
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα (ή αλλιώς αρτύκια ή αρτυκίτες ή ελατομανίτες)
αλάτι
ελαιόλαδο
ρίγανη άγρια
λεμόνι
πιπέρια φρεσκοαλεσμένα
Εκτέλεση
1. Αποφεύγουμε να πλένουμε τα μανιτάρια, γιατί απορροφούν πολύ νερό και χάνουν το άρωμα τους. Προτιμότερο είναι αφού τα χωρίσουμε, να τα καθαρίσουμε με πινέλο και βρεγμένη πετσέτα κουζίνας, αλλά εάν κρίνουμε πως είναι αναγκαίο να πλυθούν, τότε το κάνουμε με γρήγορες κινήσεις κάτω από κρύο νερό και μετά τα στεγνώνουμε με πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
2. Κόβουμε τα μεγάλα μανιτάρια στη μέση και μαρινάρουμε για 2 ώρες σε ελαιόλαδο, λεμόνι, και μυρωδικά: Ρίγανη, αλάτι, πιπέρια.
Μανιτάρια πλευρώτους ψητά Μανιτάρια πλευρώτους ψητά
3. Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 250ο C (στις αντιστάσεις, χωρίς αέρα και στο κάτω ράφι) για 45΄.
4. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λεμόνι.
Μανιτάρια πλευρώτους ψητά
Σημ. : Αποφεύγουμε τα πολλά μπαχαρικά, τα βότανα και τις κρέμες. Καλύπτουν την βελούδινη υφή των μανιταριών, την υπέροχη γήινη γεύση και το ντελικάτο τους άρωμα.
Πηγή: www.me-nu.gr