Το διάφανο αλλά πολύ αρωματικό λικέρ μαστίχας γεμίζει ποτήρια από το 1900, μετά από μια διαδικασία παραγωγής, με εκχύλιση, απόσταξη ή διαβροχή. Είναι δυνατό, αρωματικό, βελούδινο, φρουτένιο, δροσερό και πάνω από όλα χωνευτικό. Φρεσκάρει τις γευστικές μας αισθήσεις ενώ το ίδιο παραμένει αρκετά στον ουρανίσκο. Ένα πραγματικό απεριτίφ που τελευταία κάνει το γύρω του κόσμου με επιτυχία.
Τα cocktail με μαστίχα είναι άπαιχτα σε άρωμα και δροσερή μεσογειακή αύρα. Διαλέγουμε την συνταγή για το «Miel Mediterannee»
Υλικά
-40ml Skinos Mastiha Spirit
-30ml Metaxa 5
-20ml Σιρόπι μελιού
-15ml Φρέσκος χυμός λεμόνι
-20ml Φρέσκος χυμός φραπα
-1/5 barspoon τριμμένο κάρδαμο
Εκτέλεση:
Ανακινούμε όλα τα υλικά σε mixing glass και σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι κρασιού. Γαρνίρουμε με αποξηραμένο πορτοκάλι πασπαλισμένο με γαρύφαλλο και κάρδαμο. Σερβίρουμε με ένα κομμάτι κυρήθρα δίπλα σε πιάτο.
Σιρόπι μελιού: 200ml μέλι, 150ml χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Τοποθετούμε το σιρόπι σε μπουκάλι και προσθέτουμε ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα και 2 κλωνάρια μελισόχορτο. Αφήνουμε για μια μέρα και είναι έτοιμο.
Πηγή:www.athinorama.gr