'Ενα ευωδιαστό, υπέροχο σπιτικό λικέρ παρασκευασμένο με παραδοσιακό τρόπο. Η συνταγή είναι από μια μοναχή.
Υλικά :
-1 λίτρο κονιάκ
-4 φλιτζάνια αρωματικά ροδοπέταλα (πιεσμένα)
για το σιρόπι:
-1 λίτρο νερό
-750 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βάζουμε το κονιάκ με τα ροδοπέταλα στον ήλιο για 2 μήνες. Ανακινούμε κατά διαστήματα. Κατόπιν στραγγίζουμε το κονιάκ από τα ροδοπέταλα και ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 7 λεπτά. Αναμειγνύουμε το σιρόπι με το κονιάκ και το φυλάμε σε μπουκάλια.
Πηγή:www.yumyum.gr