Λικέρ φραγκόσυκο

    Μοιραστείτε το:

Λικέρ φραγκόσυκο! Ένα από τα ωραιότερα αν και λιγότερο συνηθισμένα λικεράκια, είναι το λικέρ φραγκόσυκο. Το λικέρ αυτό παίρνει το χρώμα του ανάλογα με την ποικιλία των φραγκόσυκων που θα χρησιμοποιήσουμε για να το φτιάξουμε.
Ανεξάρτητα από το χρώμα, απολαμβάνουμε ένα πολύ ιδιαίτερο λικεράκι! Πάμε να το φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
10 φραγκόσυκα
700 ml βότκα
600 γρ ζάχαρη
300 ml νερό
2 φύλλα φασκόμηλο

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φραγκόσυκα πάρα πολύ καλά.
Αφαιρούμε το πάνω και κάτω μέρος στις βάσεις τους.
Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε προσεκτικά όλα τα μαύρα κομπάκια.
Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα να έχουν μείνει αγκάθια, μιας και τα αγκάθια του φραγκόσυκου υπάρχουν μόνο στο πάνω και κάτω μέρος τους και στα κομπάκια, όχι στον υπόλοιπο φλοιό.
Κόβουμε τα φραγκόσυκα σε τρία μέρη και τα βάζουμε σε μία γυάλα μαζί με την βότκα και το φασκόμηλο.
Κλείνουμε καλά την γυάλα και την αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 10 ημέρες, ανακινώντας την κατά διαστήματα.
Μετά από 10 μέρες, βάζουμε στην κατσαρόλα μας την ζάχαρη με το νερό και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να διαλυθεί η ζάχαρη. Το ζητούμενο είναι να πάρουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει πολύ καλά.
Αφαιρούμε τα φραγκόσυκα από την γυάλα και τα περνάμε από τον αποχυμωτή, ώστε να μας δώσουν όσο πιο πολύ χυμό γίνεται. Αν δεν έχουμε αποχυμωτή, τα πολτοποιούμε στο μούλτι και κατόπιν τα σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι.
Βάζουμε στην γυάλα μας πάλι την βότκα, τον χυμό από τα φραγκόσυκα και το σιρόπι, το οποίο πρέπει όπως είπαμε να έχει κρυώσει καλά.
Κλείνουμε την γυάλα και την αφήνουμε σε σκιερό μέρος για άλλες 10 μέρες, ανακινώντας την καθημερινά.
Όταν το λικέρ μας είναι έτοιμο, το σουρώνουμε το λιγότερο 2 φορές, χρησιμοποιώντας βαμβάκι ή φίλτρο καφέ, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχουν απομακρυνθεί τυχόν υπολείμματα.

Καλή επιτυχία, στην υγειά σας!

 

Πηγή:syntageskardias.blogspot.gr

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Χαμομήλι: καλλιέργεια και ιδιότητες

Η καλλωπιστική πιπεριά

Η καλλωπιστική πιπεριά

Συλλογή μανιταριών

Συλλογή μανιταριών

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Πως θα επιλέξουμε υγιή φυτά από τα φυτώρια

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Η συντήρηση του υδρόκηπου το φθινόπωρο

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.

Μολόχα, σταματά τις ωδίνες.