ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΙΠΣ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Ανακατεύετε όλα τα υλικά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για να μην χάσει πολύ από την ουσία και το άρωμα έτσι ώστε να διατηρήσει κάθε υλικό το πρωτότυπο άρωμα του. Φυσικά προσθέτετε, αφαιρείτε ότι και όσο θέλετε ή χρησιμοποιείτε τα ντρεσινγκς σε διαφορετικά πιάτα ανάλογα τις γευσιγνωστικές επιθυμίες και αναζητήσεις σας.
Κουταλιά/Κουταλίες σημαίνει της σούπας. Κουταλάκι σημαίνει του γλυκού
Για Σαλάτες με Φρούτα, Τυρί και Λαχανικά
Υλικά:
Μισό κεσεδάκι γιαούρτι (πλήρες)
Μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 φύλλα λουΐζας ψιλοκομμένα
1 κουταλιά γούστερ sauce
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 καρότο τριμμένο
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα λευκό πιπέρι
Υλικά:
3 κουταλιές μασκαρπόνε
1 κουταλάκι μηλόξυδο
1 κουταλιά τριμμένο καπνιστό τυρί μετσοβόνε
1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό
3 σταγόνες tabasco
Μια πρέζα κανέλλα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
Αλάτι, Λευκό πιπέρι
Για Σαλάτες με Λαχανικά (ντομάτες, καρότα, αγγούρι, πιπεριά κτλ)
Υλικά:
Ι κουταλιά πελτέ
1 κουταλιά μαγιονέζα
1 κουταλιά σόγια sauce
½ κουταλάκι ρίγανη
½ κουταλάκι μαντζουράνα
Αλάτι, Πράσινο πιπέρι
Υλικά:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κουταλιά μαγιονέζα
2 κουταλιές cottage cheese
Αλάτι, Μαύρο Πιπέρι
Για Σαλάτες με Λαχανικά (μαρούλι, λάχανο, πιπεριές, μπρόκολο κτλ)
Υλικά:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σουσαμέλαιο
1 κουταλάκι σουσάμι
1 κουταλάκι κοπανισμένα καρύδια
1 κουταλιά ξύδι ρυζιού
1 φύλλο ψιλοκομμένη δάφνη
¼ τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Υλικά:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξύδι βαλσάμικο
1 αβοκάντο λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδου σε φέτες
2 κουταλιές γιαούρτι πρόβειο
1 πιπερίτσα τσιλι ψιλοκομμένη
Αλάτι
Για Σαλάτες με Κρέας και Λαχανικά (κοτόπουλο, μαρούλι, μπέικον, λάχανο, κτλ)
Υλικά:
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά τριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι μπαχάρι
½ κουταλάκι άνηθο
Αλάτι
Υλικά:
1 κουταλιά γούστερ sauce
1 κουταλιά πελτέ
3 σταγόνες Tabasco
1 κουταλάκι ρίγανη
Υλικά:
1 κουταλιά πλήρες γιαούρτι (total)
1 κουταλάκι μαγιονέζα
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά σουσαμέλαιο
1 κουταλάκι κάρυ
Σάλτσα Ταρτάρ για ψάρι
Υλικά
-200 ml μαγιονέζα
-3 κουταλάκια κάπαρη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
-3 κουταλάκια μικρά αγγουράκια τουρσί, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
-1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
-λίγο χυμό λεμονιού
-3 κουταλάκια μαϊντανό, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
-θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπωλ και σερβίρουμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ