Δεν είναι παγωτά, όμως είναι εξίσου απολαυστικά. Έχουν φρουτένια δροσερή γεύση, βελούδινη υφή και προσφέρουν στον οργανισμό γερές δόσεις ενέργειας. Αν, μάλιστα, τα φτιάχνετε μόνοι σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αγνά υλικά και αληθινά φρούτα, χωρίς τα χημικά πρόσθετα και τα χρώματα που περιέχουν τα έτοιμα σορμπέ. Επίσης, μπορείτε να πειραματιστείτε με τις ποσότητες των υλικών, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Πόσο υγιεινά είναι;
Τα σορμπέ φτιάχνονται από τη σάρκα (πούλπα) των φρούτων και με αρκετή ζάχαρη. Έχουν πλούσια υφή και γλυκιά γεύση. Σε αντίθεση με τα παγωτά, δεν περιέχουν λιπαρά και, επιπλέον, διατηρούν σε μεγαλύτερο βαθμό τα θρεπτικά συστατικά τους. Επειδή όμως περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, θα πρέπει να τα καταναλώνετε με μέτρο.
Με ή χωρίς παγωτομηχανή
Μετά την ολοκλήρωση της εκτέλεσης κάθε συνταγής, αν έχετε παγωτομηχανή, συνεχίζετε την παρασκευή του σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Διαφορετικά, τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη. Μετά από 10΄-15΄, το βγάζετε και το ανακατεύετε για 1΄ με μια ξύλινη σπάτουλα. Επαναλαμβάνετε 6-7 φορές τη διαδικασία κάθε 1/2 ώρα, μέχρι το μείγμα να πήξει ομοιόμορφα. Διατηρείτε το σορμπέ στην κατάψυξη.
Οι μικρές μας συμβουλές
-Για να γλιτώσετε την πολλή ζάχαρη Χρησιμοποιήστε ώριμα φρούτα, ώστε το σορμπέ να έχει φυσική γλυκιά γεύση.
-Για να γίνει πιο υγιεινό το σορμπέ Χρησιμοποιήστε μαύρη ζάχαρη (ανεπεξέργαστη), η οποία, αν και έχει περίπου τις ίδιες θερμίδες με τη λευκή, περιέχει περισσότερα ανόργανα στοιχεία, όπως κάλιο, ασβέστιο, νάτριο, σίδηρο, μαγνήσιο και φώσφορο.
-Για να «δέσει» καλύτερα το μείγμα Όταν φτιάχνετε μεγαλύτερες ποσότητες σορμπέ (για πάνω από 6 άτομα), χρησιμοποιήστε ασπράδι αυγού. Με αυτόν τον τρόπο το μείγμα θα γίνει και πιο βελούδινο.
-Για περισσότερο άρωμα Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, προσθέστε στο σορμπέ 2-3 κουταλιές σαμπάνια, λικέρ, γλυκό κρασί, ρούμι ή βότκα.
Δείτε συνταγές για:
Πηγή: vita.gr