Αρχική » Χρήσιμα και απαραίτητα » Αυτό το γνωρίζατε;

Φυτά και Feng Shui

Φυτά και Feng Shui

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα πανέμορφα λουλούδια, τα ζωηρά κλαδιά, η πληθώρα των φύλλων και...η μαγεία των φυσικών χρωμάτων επιδρούν έντονα στο περιβάλλον και επηρεάζουν θετικά τον ψυχισμό και τη ζωή του ανθρώπου. Η παρουσία των φυτών και των λουλουδιών συντροφεύει τον χώρο μας διακριτικά και συγχρόνως δραστικά, καθώς διευκολύνουν την κυκλοφορία τόσο της δικής τους θετικής ενέργειας όσο και των άλλων «καλών» αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στον χώρο.

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα φυτά μας βοηθούν να ξεφύγουμε από το άγχος, καθώς με τη βοήθειά τους ισχυροποιείται και εδραιώνεται η δύναμη του ξύλου, το οποίο είναι ένα από τα 5 θεμελιώδη στοιχεία της κινέζικης φιλοσοφίας και παραπέμπει στη βλάστηση, στην εποχή της άνοιξης, αλλά και στην αισιόδοξη νότα του χρώματος που το αντιπροσωπεύει, στο πράσινο. Οι κατευθύνσεις, οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα στο στοιχείο του ξύλου – και επομένως οι θέσεις που πρέπει να τοποθετούμε τα φυτά μέσα στο σπίτι μας – είναι οι ανατολικές ή οι νοτιοανατολικές, επηρεάζοντας θετικά τους τομείς της υγείας, της οικογένειας και των χρημάτων.

Βάλτε, λοιπόν, τα φυτά στη ζωή σας, βάλτε λουλούδια στο σπίτι σας και απολαύστε πλέον τον διαφορετικό, ανάλαφρο και ανανωεωμένο χώρο σας.

Ποια είναι τα καλύτερα φυτά:
- Τα μπαμπού προστατεύουν από ασθένειες και συμβολίζουν τη μακροβιότητα.
- Τα χρυσάνθεμα, με τα υπέροχα χρώματά τους, φέρνουν νότες χαράς στο σπίτι μας.
- Τα φιλόδενδρα ενισχύουν την οικονομική κατάσταση.  Μάλιστα ένα από αυτά, η επιβλητική και πολύ ανθεκτική μονστέρα, εξασφαλίζει επιπλέον ιδιαίτερη χαλάρωση και ηρεμία.
- Τα μικρά παχύφυτα, και κυρίως εκείνα τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των Κρασσουλίδων, φέρνουν οικονομική ευημερία. Έτσι το αιώνιο, το αργυρόδενδρο, το σέδο και κυρίως η κρασσούλα, η οποία έχει και όμορφα ανθάκια, εξασφαλίζουν πιο άνετη και καλύτερη ζωή.
- Οι παιώνιες και οι γαρδένιες εκπροσωπούν την αγάπη και τονώνουν τον αισθηματικό τομέα.
- Τα ανθισμένα αναρριχώμενα, όπως είναι οι γεμάτες χρώμα μπουκαμβίλλιες, αλλά και τα επιβλητικά δέντρα, όπως τα πεύκα, επιφέρουν με τη σειρά τους ευνοϊκές επιδράσεις.

Εκτός από τα λουλούδια, καλή πηγή της δύναμης της γης αποτελούν και οι πήλινες γλάστρες, καθώς και το χώμα που περιέχουν. Έτσι, σαν «αντικείμενα» που αντιπροσωπεύουν τη γη, τονώνουν τον γάμο, αλλά και τους αισθηματικούς ή φιλικούς δεσμούς. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, θεωρείται η τοποθέτησή τους βορειοανατολικά ή νοτιοδυτικά.

Μερικές επωφελείς προτάσεις:
- Αφήστε ένα «πράσινο» είδος με μικρά φύλλα, όπως μια σεφλέρα ή έναν φίκο βενιαμίν, μπροστά από την ανοιχτή  μπαλκονόπορτα, σε θέση που δε σχηματίζεται έντονο ρεύμα και μόνο το απαλό αεράκι μπορεί να αγγίξει τα φύλλα του.
- Ένα φυτό με πλούσιο φύλλωμα σε θέση με νοτιοανατολικό προσανατολισμό στον χώρο εργασίας, εξασφαλίζει επιτυχία στις επαγγελματικές κινήσεις.
- Όταν ένα περιβάλλον επιβαρύνεται από πολλές ηλεκτρικές συσκευές ή γενικά νιώθετε ότι υπάρχει αρνητική ενέργεια, τοποθετήστε φυτά και στολίστε τον χώρο με λουλούδια.
- Τα φυτά και τα λουλούδια κατευνάζουν τις εντάσεις, οπότε είναι ιδανικά για χώρο όπου ξεκουράζεστε ή εργάζεστε.
- «Εκμεταλλευτείτε» μερικά φυτά με πλούσια βλάστηση για το σαλόνι, όπου συγκεντρώνονται αρκετά άτομα, καθώς απορροφούν τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται.
- Τοποθετήστε ένα ψηλόλιγνο φυτό στην κύρια είσοδο του σπιτιού σας, αλλά σε θέση που δεν θα ενοχλεί το οπτικό πεδίο.
- Προσθέστε στη γυμνή επιφάνεια του χώματος χρωματιστά βότσαλα ή και χαλίκια χωρίς άγριες άκρες, καθώς ενισχύουν τον διακοσμητικό ρόλο της πράσινης παρουσίας, αλλά και τη δύναμη του στοιχείου της γης.
- Ακουμπήστε ένα μικρό κρυστάλλινο ή πορσελάνινο βάζο με λίγα λουλούδια πάνω στο τραπέζι, στο κομοδίνο ή στο γραφείο σας.

Προσοχή:
- Απομακρύνετε από το σπίτι φυτά με λογχοειδή φύλλα που καταλήγουν σε έντονη, μυτερή άκρη.
- Αποφύγετε εκείνα με τα ενοχλητικά αγκάθια, όπως είναι ορισμένα είδη κάκτων.
- Μην τοποθετείτε φυτά σε θέσεις που ενοχλούν.  Όσο όμορφα κι αν είναι, παρεμποδίζουν την κυκλοφορία της θετικής ενέργειας.
- Αποφύγετε τα μεγάλα φυτά στην κρεβατοκάμαρα. Χρησιμοποιήστε καλύτερα ένα μικρό ντελικάτο μπουκέτο.

- Αδειάζετε το νερό από τα πιατάκια στις γλάστρες. Επειδή δεν είναι καθαρό και είναι στάσιμο, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με την αρνητική επιρροή του στο χώρο.
- Κόβετε πάντα τα ξερά και κίτρινα φύλλα των δυτών, καθώς και τα μαραμένα λουλούδια.
- Συντηρείτε σωστά τα φυτά σας, χωρίς να ξεχνάτε ότι είναι ζωντανά και απαιτούν έστω μια μικρή περιποίηση. Αν ξεραθούν για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα.
- Ανανεώνετε τα λουλούδια στα ανθοδοχεία, αλλάζοντας συχνά το νερό και κόβοντας τις άκρες των στελεχών τους.
- Μην αφήνετε συνέχεια άδεια τα βάζα. Αγοράστε φρέσκα λουλούδια ή καλύτερα κόψτε κάποια από τα δικά σας φυτά, της βεράντας ή του κήπου.

 

Πηγή:http://directnews.gr

Δημοφιλέστερα ΆρθραΑυτό το γνωρίζατε;

 1. Φτιάξτε δικά σας χρώματα ζαχαροπλαστικής

  Στα γλυκά στα φαγητά, ακόμα και για πλαστελίνη ή δακτυλομπογιές, απαραίτητα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πάντα βέβαια υπάρχει η επιλογή...

 2. Δράμα: Η γιορτή της «ΔραμΟΙΝΟγνωσίας»

   Από τους αμπελώνες μέχρι τα εστιατόρια και από τα καφέ - μπαρ μέχρι τους δρόμους της Δράμας, πάντα...

 3. Αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

  Από την Πέμπτη 11 Ιουνίου έως και την Τρίτη 30 Ιουνίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι...

 4. Η «Οπτική κουνουπιέρα»

  Ένας αστροφυσικός που αφιέρωσε την καριέρα του στις μαύρες τρύπες και τη σκοτεινή ενέργεια τελειοποιεί τώρα μια ριζοσπαστική...

Σχεδιασμός λουλουδόκηπου

Για την καλή ανθοφορία των φυτών μας

Για την καλή ανθοφορία των φυτών μας

Μπορούμε να πετύχουμε μία σημαντική βελτίωση στην ανθοφορία των φυτών μας εάν ακολουθήσουμε κάποιες συγκεκριμένες πρακτικές.Θέση του φυτού.Τα φυτά θέλουν στη συντριπτική...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Φυτά και Feng Shui

Φυτά και Feng Shui

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα πανέμορφα λουλούδια, τα ζωηρά κλαδιά, η πληθώρα των φύλλων και...η μαγεία των φυσικών χρωμάτων επιδρούν έντονα...

διαβάστε αναλυτικά »

Χώροι κηπουρικής

Είδη βραχόκηπων

Είδη βραχόκηπων

Οι βραχόκηποι μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τα φυτά, τα υλικά ή την τεχνοτροπία με την οποία είναι φτιαγμένοι.Μεσογειακός...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μύρισε… φυσική καθαριότητα !!!

Μύρισε… φυσική καθαριότητα !!!

Εύκολα και οικολογικά, διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τον χώρο σας! Ας δούμε τί μπορούμε να κάνουμε.-Σε νερό που βράζει ρίχνω ένα...

διαβάστε αναλυτικά »

Κόψιμο και κλάδεμα

Κλάδεμα: τί πρέπει να γνωρίζουμε

Κλάδεμα: τί πρέπει να γνωρίζουμε

Μπορείτε να αποκτήσετε τις βασικές γνώσεις για το κλάδεμα και δείτε τα φυτά σας να ανανεώνονται, να αναπτύσσονται καλύτερα και να αποκτούν...

διαβάστε αναλυτικά »

Βιολογική φροντίδα κήπου

Πρώτες βοήθειες στα φυτά μας, μετά τις διακοπές!

Πρώτες βοήθειες στα φυτά μας, μετά τις διακοπές!

Ήρθε το τέλος των διακοπών και η επιστροφή στο σπίτι; Εάν τα φυτά σας δείχνουν διψασμένα και ταλαιπωρημένα, δώστε τους τις πρώτες...

διαβάστε αναλυτικά »

Φθινοπωρινός κήπος

Επιστροφή στον κήπο μας

Επιστροφή στον κήπο μας

Στις αρχές του Σεπτέμβρη, τα περισσότερα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο και οι περισσότεροι ενήλικες επιστρέφουν στη δουλειά - η "κανονική" ζωή επιστρέφει....

διαβάστε αναλυτικά »

Συμβουλές κηπουρικής σε γλάστρες

Φεύγω διακοπές : τι να κάνω με τα φυτά μου;

Φεύγω διακοπές : τι να κάνω με τα φυτά μου;

Καιρός για διακοπές και το πότισμα του φυτών, κατά τη διάρκεια της απουσίας από το σπίτι λόγω διακοπών, αποτελεί μεγάλη σκοτούρα για...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron