Παντζάρια: διατροφικά οφέλη

    Μοιραστείτε το:

Τα παντζάρια είναι σχετικά παρεξηγημένος καρπός. Λόγω της έντονης γεύσης τους δεν αρέσουν σε πολλούς και επίσης το έντονο κόκκινό τους χρώμα δεν είναι απόλυτα θελκτικό. Ωστόσο σαν λαχανικό έχει πολλά διατροφικά οφέλη, για τα οποία αξίζει να μάθουμε.

Η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα ξεπερνά αντίστοιχες όπως των καρότων και του καλαμποκιού. Είναι επίσης πλούσια σε βιταΐνη, συστατικό που καθαρίζει το αίμα και μειώνει το επίπεδο της ομοκυστεΐνης (αμινοξύ, που σε υψηλά επίπεδα βλάπτει το αγγειακό σύστημα). Εκτός των άλλων είναι πλούσια και σε βιταμίνη C, ενώ περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Είναι επίσης πλούσια σε φυλλικό οξύ και αδιάλυτες φυτικές ίνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλής διατροφικής αξίας είναι και τα φύλλα του αφού προσφέρουν στον οργανισμό μας σχεδόν τις ίδιες βιταμίνες που μας παρέχει το σπανάκι.

Τα οφέλη του παντζαριού για τον οργανισμό μας είναι πολλά. Αρχικά καταπολεμά τη γρίπη και τη βρογχίτιδα, ανακουφίζει τον οργανισμό από τις συνέπειες μιας γαστρορραγίας, αποτελεί φυσικό καθαρτικό και διαθέτει αιμοποιητικές ιδιότητες, που το καθιστούν συμπλήρωμα διατροφής για όσους πάσχουν από αναιμία. Επίσης ενδείκνυται σε άτομα που κάνουν διατροφή για υπέρταση και γενικότερα για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ είναι χρήσιμο για τον καθαρισμό των νεφρών και της χολής.

Πηγή:.flowmagazine.

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα