Φυτά
Ψευτοκεφτέδες Σαντορίνης
Μία συνταγή για νόστιμους ψευτοκεφτέδες από το όμορφο Κυκλαδονήσι, την Σαντορίνη
Συστατικά
-800 γρ. σφιχτές, ώριμες τομάτες, περασμένες στον τρίφτη
-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-½ κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
-ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σουρώνετε τις τομάτες από τα πολλά υγρά. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τις τριμμένες τομάτες, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε το αλεύρι και τη σόδα φαγητού, ανακατεύοντας καλά για να γίνει ο χυλός πηχτός. Δοκιμάζετε και συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε περίπου 4 εκ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Όταν το ελαιόλαδο κάψει, ρίχνετε 1 κουταλιά της σούπας χυλό τη φορά και τηγανίζετε τις κροκέτες τομάτας και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν. Τις βγάζετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε τους ψευτοκεφτέδες με καπαροσαλάτα.
Πηγή:ab